Αναθεώρηση Πυροσβεστικών Διατάξεων 12 και 13

Συντονιστής: Μέλος Δ.Σ.

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Η Ένωση ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ενθαρρύνει το γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση καταναλωτών και επαγγελματιών. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τα σχόλια που αναρτούνται, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε σχολιαστή και μόνον αυτόν. Παρακαλούμε να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια απρεπή, υβριστικά, υποτιμητικά ή διαφημιστικά θα διαγράφονται.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xmanolaros
Major Fire General
Major Fire General
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2018, 07:40
Ονοματεπώνυμο: Χαράλαμπος Μανωλαρος
Νομός: Αττικής
Επικοινωνία:

Αναθεώρηση Πυροσβεστικών Διατάξεων 12 και 13

Δημοσίευση από xmanolaros » 16 Νοέμ 2018, 10:04

Η νομοθεσία αδειοδότησης δραστηριοτήτων μεταβάλεται με βάση τις προτάσεις της Εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Προκρίνεται ο εκ΄των υστέρων σε λειτουργία έλεγχος της συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές αντί της λήψης πιστοποιητικού προ της έναρξης της δραστηριότητας που ίσχυει σήμερα, για τις περισσότερες δραστηριότητες.

Ο τρόπος διενέργειας ελέγχου σε λειτουργία δημιουργεί νέες συνθήκες και υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης για τον φορέα που ασκεί δραστηριότητα. Ο τρόπος αυτός θα διαμορφωθεί με την τροποποίηση των Πυροσβεστικών Διατάξεων 12 και 13 και θα μας συνοδεύσει για πάρα πολλά χρόνια.

Είναι σημαντικό να καταγραφούν τα πραγματικά προβλήματα, ιδιώς οι τρόποι που οι επιτήδιοι διαφεύγουν τον ουσιαστικό έλεγχο ώστε να προβλεφθούν μέτρα για την βελτίωση του επιπέδου πυρασφάλειας.

Απάντηση